AcasăTehnologie4 sfaturi care te vor ajuta sa iti alegi o camera video...

4 sfaturi care te vor ajuta sa iti alegi o camera video pe masura asteptarilor

Cu toate ca in prezent oamenii nu au nevoie decat de un smatphone pentru a face fotografii si filmulete, exista, totusi, cateva situatii in care necesitatea unor aparaturi performante creste. De exemplu, videografii nu pot sub nicio forma sa se prezinte la un eveniment important (nunta, botez) fara sa fie echipati ca atare cu o camera video profesionala. De asemenea, camerele video de o performanta ridicata mai sunt necesare si in productia de filme, dar si muzicala.

Astfel de produse sunt potrivite si pentru cei pasionati, dar si pentru cei care vor sa isi slefuiasca talentul videografic. Principalele criterii de care orice persoana trebuie sa tina cont atunci cand vine vorba de o astfel de achizitie importanta sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Formatul imaginii usor de prelucrat

Un criteriu important care trebuie sa fie respectat consta chiar in formatul imaginii, care ofera o prelucrare facila. Astfel, trebuie sa aiba o compresie medie care sa fie recunoscuta de orice PC. 

Obtinerea unui video de inalta definitie

Cele mai citite articole

Calitatea imaginii este un alt aspect care nu trebuie sa fie omis, mai ales daca produsul se foloseste intr-un cadru formal, in care se cere seriozitate si performanta. De exemplu, camera video Panasonic ag-cx350 reuseste sa ofere o calitate superioara a imaginilor obtinute, reusind sa faca fata si altor formate, precum UHD, HD, SD, FHD.

Forma ergonomica

O camera video trebuie sa aiba un design ergonomic, care sa ii permita utilizatorului o postura confortabila in timpul folosirii. Astfel, ar fi indicat sa nu depaseasca greutatea recomandata. In cazul in care este, totusi, obositoare pentru maini, trebuie sa se foloseasca un trepied care sa o sustina. 

Stabilizarea imaginii

O alta functie catre care cumparatorul trebuie sa-si indrepte atentia este cea de stabilizare a imaginii, care, in cazul unei camere video trebuie sa fie mult mai performanta decat in cazul smartphone-ului. De exemplu, daca trebuie sa se realizeze o filmare in mers, este necesar ca functia  de stabilizare a imaginii sa se activeze, astfel incat miscarile bruste sa fie ameliorate, amortizate, lasand in urma un videoclip fluid. De asemenea, se dovedeste a fi de un real folos si pentru cei carora la tremura mainile constant.

In concluzie, achizitionarea unei camere video este o sarcina importanta, care trebuie sa corespunda nevoilor cumparatorului. Din acest motiv, este necesar sa se stabileasca toate caracteristicile necesare pe care un astfel de dispozitiv trebuie sa le indeplineasca.

Cele mai citite articole

Recomandari