AcasăCasa si Gradina5 elemente la care să fii atent atunci când vrei să-ți construieşti...

5 elemente la care să fii atent atunci când vrei să-ți construieşti o casă modernă

Pentru că tot mai multe persoane sunt interesate să aibă case moderne, sunt mai multe articole şi elemente la care cei care îşi renovează locuinţele sau care acum le construiesc ar trebui să fie atenţi, astfel încât să obţină efectele pe care şi le doresc.

BALUSTRADE DE INOX

Interioarele cu balustrade de inox sunt unele dintre cele mai interesante, datorită efectului pe care inoxul îl are în amenajări. Cei mai mulţi designeri de interior din prezent mizează exclusiv pe astfel de soluţii pentru a da interioarelor o formă cât mai interesantă. Pe lângă aspectul modern al inoxului există şi alte avantaje la fel de importante pe care aceste balustrade le oferă:

–    sunt rezistente şi nu se strică uşor;

–    îmbinările sunt solide și nu există riscul ca balustrada să se prăbușească;

–    lumina umple mai bine spaţiile pentru că trece printre elementele balustradei;

Cele mai citite articole

–    copiii şi animalele de companie văd mai bine printre elementele constructive ale balustradei;

–    balustradele implică o curăţare uşoară şi întreţinere diminuată.

PEREŢI DE STICLĂ

Pereţii de sticlă sunt de asemenea o expresie a clădirilor moderne. Nu toţi pereţii trebuie să fie din sticlă, însă dacă se poate, construirea geamurilor de la podea şi până la tavan pe anumiţi pereţi reprezintă o idee foarte bună şi permite totodată că mai multă lumină să intre în casă. Totul depinde însă de particularităţile constructive ale fiecărei case şi nu se recomandă să se renunţe la stâlpii importanţi şi la grinzile de susţinere pentru a construi asemenea geamuri.

UTILIZAREA PRIZELOR INTERNET

Utilizarea prizelor internet reprezintă un alt aspect modern al locuinţelor. În loc să existe cabluri trase prin toată casa, designerii de interior propun introducerea cablurilor pe baghete şi obţinerea unor prize special concepute care să ofere internet. În acest fel, interioarele nu vor mai fi perturbate de cablurile incluse peste tot, pe sub covoare şi chiar pe deasupra parchetului, la vedere, sau încolăcite în spatele mobilierului.

CORPURI DE ILUMINAT SMART

Corpurile de iluminat inteligente sunt de asemenea foarte căutate pentru interioarele moderne. Există becuri care îşi schimbă culoarea în urma unei comenzi vocale, becuri care se sting sau se aprind atunci când sunt făcute anumite sunete în jurul lor, corpuri de iluminat cu senzori de proximitate, care se sting şi se aprind atunci când cineva se află în cameră. Toate acestea pot aduce elemente moderne în interior cu costuri minime.

DUŞURI DIN STICLĂ

Duşurile din sticlă amplasate direct pe podea reprezintă de asemenea soluţii extrem de utile pentru băile moderne. În felul acesta duşurile sunt mai uşor de amplasat în baie şi mai simplu de adaptat după forma băii. Un alt avantaj este dat de faptul că aceste duşuri se întreţin mai uşor, sunt mai sigure în momentul utilizării şi nu necesită scurgeri speciale, pentru că va fi utilizată chiar scurgerea de pe podeaua băii. În plus, riscul ca uşile să se deterioreze, să se blocheze sau să cadă a dispărut complet.

Cele mai citite articole

Recomandari