AcasăTehnologieCe caracteristici trebuie sa aiba un cuptor de pizza profesional bun

Ce caracteristici trebuie sa aiba un cuptor de pizza profesional bun

Un restaurant sau o terasa unde se serveste in mod obisnuit pizza trebuie sa aiba toate dotarile necesare pentru a asigura preparate de calitate, care sa ii incante pe clienti si sa ii faca sa revina cu placere. Pe langa un bucatar priceput, o pizza buna se obtine cu ajutorul unor cuptoare pizza profesionale. Alegerea unui astfel de aparat trebuie sa tina cont de o serie de factori, astfel incat sa asigure preparate la standarde italiene pe plaiuri mioritice.

In gama de produse a unui magazin specializat se regasesc trei tipuri de cuptoare pizza: pe lemne, pe gaz sau electrice, cu una sau doua camere. In functie de necesitati, un cuptor bun, de orice tip, poate garanta o pizza buna, facuta dupa retata fiecarui bucatar si coapta in cel mai adecvat mod. Indiferent de tipul de cuptor catre care proprietarul localului se orienteaza in functie de spatiu sau alte considerente, iata ce caracteristici generale ar trebui urmarite la un cuptor profesional pentru pizza.

  • Usurinta la instalare si utilizare

Un cuptor pe lemn ocupa de regula mai mult spatiu in bucataria localului. Acesta trebuie sa se instaleze usor, fie in bucatarie, fie pe terasa sau intr-o zona vizibila pentru clienti si sa aiba toate instalatiile necesare de evacuare a fumului. Cuptorul cu gaz se instaleaza cel mai usor, fie la instalatia de gaz prin conducte din bucatarie, fie la o butelie. La fel, cuptorul electric presupune apropierea de o sursa de energie electrica dotata cu impamantare ca sistem de siguranta.

  • Integrarea optima in spatiul localului

Cand restaurantul sau teresa serveste clientilor sai preponderent pizza, aceasta va trebui sa fie speciala, iar un cuptor pe lemne garanteaza o experienta culinara deosebita. In acelasi timp, cuptorul ar trebui amplasat intr-un loc vizibil clientilor, astfel incat localul sa isi puna in valoare atuurile. Celelalte variante, pe gaz sau electric pot fi introduse cu usurinta in bucatarie.

  • Siguranta in utilizare

Intr-un loc in care se ofera servicii de masa si se prepara frecvent pizza, cuptorul va fi folosit intensiv. De aceea, cumparatorul trebuie sa se asigure ca ia cea mai buna decizie in privinta sigurantei aparatului de gatit. Un cuptor profesional de pizza trebuie sa sa incalzeasca rapid, astfel incat clientii nu vor fi nevoiti sa astepte mult dupa comanda. Termocuplul este un alt element indispensabil sigurantei, care detecteaza si opreste automat scurgerile de gaz.

Cu ajutorul unui cuptor de pizza profesional, ales dupa cateva criterii bine stabilite, antreprenorii din industria ospitalitatii pot inregistra o crestere calitativa si cantitativa a afacerii lor. O pizza de calitate va asigura clienti multumiti si recenzii favorabile.

Recomandari