AcasăTimp LiberAlanya, perla litoralului turcesc

Alanya, perla litoralului turcesc

Alanya se regaseste la aproximativ 100 de kilometri est de Antalya, Turcia, pe o peninsula intre Marea Mediterana in sud si Muntii Taoros in nord. Frumusetea Alanyei o face un magnet pentru turisti si ofera tot ceea ce s-ar putea dori de la o vacanta petrecuta alaturi de AIR TOUR TRAVEL.

Nu se stie exact cum si cand s-a format pentru prima data Alanya, situata pe coasta mediteraneana a Turciei. Cu toate acestea, explorarile din Pestera Kadıini, aflata la 12 kilometri de centru, sugereaza ca istoria umana a regiunii dateaza din epoca paleolitica. Primul nume cunoscut al asezarii a fost Coracesium. Inca din secolul al IV-lea i.Hr., Alanya, aflata sub controlul persan, a exportat miere si vin in Egipt. In 197 i.Hr., gratie zidurilor sale defensive puternice, orasul a rezistat cu succes atacului regelui Antioh al III-lea. Piratul Diodot Tryphon a inceput sa foloseasca Alanya ca port sigur pana in 137 i.e.n., iar orasul a devenit rapid un punct central pentru banditii marini cilici. In antichitate, orasul a fost sub controlul vecinilor Cilicia si Pamphylia, iar in secolele VII si VIII d.Hr., razboaiele succesive si stagnarea economica au facut ca orasul sa se micsoreze. In timpul domniei sultanului Mehmet Cuceritorul, in 1471, Alanya a fost incorporata in Imperiul Otoman, iar intre secolele XIII si XVIII a prosperat ca port important pentru comertul maritim cu Egiptul, Siria si Cipru. Cand bizantinii au condus orasul, i-au schimbat numele in Kalonorosa, adica „munte frumos”. In 1935, Atatürk a vizitat orasul si i-a schimbat numele in „Alanya”.

In prezent, Alanya este una dintre destinatiile turistice proeminente si importante ale Mediteranei, oferind o bogata mostenire istorica si culturala, dar si dotari moderne si multe facilitati turistice.

In Alanya veti gasi multe plaje cu steagul albastru, si multe statiuni si resorturi de-a lungul coastei. Printre acestea cele mai populare sunt trei plaje mari, una in zona de est, una in zona de vest si una situata putin mai departe de oras. Plaja Dalmatas (detine facilitati pentru persoanele in scaun cu rotile), din zona de est, numita dupa pestera cu acelasi nume, se intinde pe o lungime de 3 km. Plaja de la vest, Keykubad (cu nisip si cu pietris), are o lungime de 8 km si numele ii vine de la autostrada care traverseaza aceasta zona. Plaja Cleopatra (steag albastru, amenajata), este situata mai departe de oras si este in topul preferintelor turistilor. Printrre cele mai populare si frumoase plaje din zona se numara si Karagedik (cu nisip), Saphir (cu nisip, privata, acces limitat), Mahmutlar (cu nisip, lunga de 3 km), Kargıcak (cu nisip), Portakal (potrivita pentru sporturi acvatice), Ulas Beach (potrivita pentru camping, taxa de intrare) si Incekum Beach (cu nisip fin, potrivita pentru copii).

Cele mai citite articole

Posibilitatile sunt nenumarate cand vine vorba de cum va puteti petrece timpul in Alanya, de la inotul in golful unde Cleopatra s-a scaldat odata, si relaxare totala pe plajele scaldate de soare, pana la explorarea pesterilor misterioase sau descoperirea patrimoniului bogat al civilizatiilor mediteraneene. Alanya este unul dintre cele mai bine pastrate orase Seljuk de azi si are multe situri antice, monumente si pesteri, precum si frumuseti naturale.

Cateva obiective importante si interesante din Alanya si zona din jurul ei sunt: ​​Cetatea Alara, Alara Han, Sarapsa  Han, Han Kargi, Cabana Hasbahçe, Moscheea Süleymaniye, bazarul Bedesten, Moscheea Andizli, Castelul Ehdemek, Biserica Hidirellez, Mormantul Sitti Zeynep, orasul antic Syedra, si Muzeul Arheologic si Etnografic.

Prin urmare, in fiecare an, milioane de turisti aleg Alanya pentru vacanta lor, majoritatea acestora fiind din Germania, Olanda, Scandinavia, Rusia si Romania. Geografia si culturala unica a zonei, hotelurile cochete si confortabile, apele turcoaz ale marii Mediterane si aromele bogate ale bucatariei turcesti fac din Alanya o destinatie ideala de vacanta.

Aerul sarat al marii si privelistile spectaculoase ale marii sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le asteptati in vacanta dvs. in Alanya. Dacă sunteti dornici sa economisiti in calatoria dvs. la Alanya, iata cum sa o faceti – rezervati una dintre ofertele noastre de vacanta la Alanya. Alegeti cazare langa plaja Mahmutlar, la doar 11 km de centrul orasului sau alegeti un pachet care va apropie de plaja Ulus, o alta fasie superba de coasta.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari