AcasăCasa si GradinaCare sunt cele mai comune probleme ale centralelor termice si cum pot...

Care sunt cele mai comune probleme ale centralelor termice si cum pot fi prevenite?

Centrala termica este unul dintre cele mai des folosite sisteme pentru incalzirea locuintei. Acest lucru se intampla deoarece exista posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de astfel de centrale, care folosesc diferite tipuri de combustibil pentru a functiona. 

Indiferent ca este vorba despre o centrala termica pe gaze, electrica sau cu combustibili fosili, utilizatorii trebuie sa se ocupe periodic de mentenanta acestora, pentru a se asigura de o buna functionare si de prelungirea duratei de viata a centralelor. In caz contrar, acestia se pot confrunta cu probleme precum: 

Centrala merge putin si se opreste 

Una dintre cele mai des intalnite probleme ale centralelor termice este functionarea sacadata a acestora. Oprirea centralei imediat dupa ce a pornit poate fi determinata de mai multe cauze, fie este vorba despre o presiune scazuta a apei, fie termostatul din camera nu functioneaza corect si transmite mesaje eronate centralei. 

De asemenea, o alta cauza poate fi existenta unei probleme la nivelul pompei de apa, care poate fi defecta sau blocata, infundata. 

Apar zgomote in interiorul centralei 

Cele mai citite articole

Daca in momentul in care functioneaza, centrala incepe sa scoata zgomote neobisnuite, atunci poate fi vorba despre depunerile de la nivelul intregului sistem. Depunerile care cauzeaza cel mai des probleme centralelor sunt cele de calcar si cele de magnetita. De aceea, o curatare periodica a sistemului este esentiala. 

Pentru a se preveni astfel de situatii, se pot intala filtre antimagnetita, mai ales ca aceste depuneri impiedica agentul termic sa circule prin sistem si, deci, sa incalzeasca eficient locuinta.   

Centrala functioneaza continuu 

O alta problema cu care se confrunta adesea proprietarii de centrale termice este functionarea continua a acestora. Aceasta poate aparea din numeroase cauze, atat defectiuni tehnice, cat si erori. Printre cele mai comune cauze se afla scurgerea de lichid in instalatie sau calibrarea incorecta dintre sistem si termostatul din camera. 

O situatie in care centrala mai poate functiona nenintrerupt este atunci cand are de incalzit un spatiu, dupa ce a fost oprita mult timp, pentru a compensa lipsa de caldura. In acest caz nu exista motive de ingrijorare. 

Prin urmare, setarile facute centralei, dar si buna functionare a celorlalte elemente din cadrul sistemului de incalzire, influenteaza modul de functionare al centralei termice si chiar pot produce unele defectiuni ale acesteia. De aceea, o ingrijire adecvata este foarte importanta. 

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari