AcasăSanatateCare sunt cele mai eficiente solutii pentru pacientii cu dinti lipsa?

Care sunt cele mai eficiente solutii pentru pacientii cu dinti lipsa?

Lipsa dintilor este o problema cu care ajung sa se confrunte oameni de toate varstele, din diferite cauze. In functie de gravitatea cazului si de numarul de dinti care lipsesc, exista mai multe solutii pentru restaurarea danturii. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt implantul dentar, puntea dentara si placa dentara. 

In ce situatii se recomanda fiecare tip de tratament? 

Atunci cand este vorba despre unul sau cel mult 3 dinti lipsa, o solutie potrivita este puntea dentara, numai ca un dezavantaj important al acesteia este faptul ca trebuie sacrificati si dintii invecinati, care vor fi integrati in lucrarea protetica, desi acestia sunt sanatosi. Aceasta este modalitatea prin care se asigura stabilitate lucrarii. 

In schimb, o solutie avantajoasa si mult mai potrivita este inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi dentare. Acestea pot fi folosite atat in cazul unui singur dinte lipsa – fara a implica si dintii invecinati – cat si in cazul lipsei unui numar mai mare de dinti. 

In ceea ce priveste protezele dentare, acestea se adreseaza in special pacientilor care se confrunta cu lipsa totala sau partiala de dinti. Protezele dentare nu sunt insa foarte apreciate de pacienti, deoarece, mai ales cele mobile, deoarece sunt considerate incomode si instabile. 

Cele mai citite articole

Exista insa solutii moderne, prin intermediul carora protezele dentare sunt imbunatatite, devenind cea mai eficienta modalitate de restaurare a danturii cu multi dinti lipsa sau chiar pentru pacientii cu edentatie – lipsa tuturor dintilor din cavitatea bucala. Este vorba despre tratamentul fast and fixed

In ce consta tratamentul fast and fixed si ce il face special? 

Edentatia este o problema dentara care se intalneste in special in cazul persoanelor varstnice, cu varsta de peste 65 de ani, dar exista situatii in care si persoane mai tinere ajung sa isi piarda toti dintii, principala cauza fiind bolile parodontale. Prin urmare, acestia sunt pacientii care au nevoie de tratamente stomatologice prin care sa se restaureze complet dantura, iar acest lucru poate fi realizat prin intermediul tratamentelor fast and fixed. 

Principala caracteristica a acestui tip de tratament stomatologic este faptul ca pacientii vor beneficia de o lucrare protetica fixa, care poate fi realizata in 24 de ore. Acesta consta in inserarea a 4 sau 6 implanturi, pe care va fi montata initial o dantura provizorie, dar fixa, iar dupa perioada de oseointegrare – care poate varia intre 3 si 6 luni – pacientul va primi dintii definitivi. 

Astfel, pacientii se vor bucura de o dantura similara cu cea naturala, atat din punct de vedere estetic, dar si functional. 

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari