AcasăTimp LiberCum sa alegi un echipament de vanatoare

Cum sa alegi un echipament de vanatoare

Atunci cand cumperi un echipament de vanatoare potrivit, exista o serie de factori care trebuie luati in considerare. Orice echipament de vanatoare bun, trebuie sa indeplineasca anumite criterii. Daca nu este de calitate, echipamentul este potrivit doar pentru vanatoare intr-o masura limitata. 

De asemenea, trebuie sa decizi ce accent doresti sa pui tinutei de vanatoare. Marimea si potrivirea joaca un rol important pentru un echipament de vanatoare. Daca jacheta este prea stransa, ai putea fi limitat in libertatea de miscare. O astfel de lipsa de libertate de miscare poate avea un efect negativ vizibil asupra vanatorii conduse si in situatiile in care jocul trebuie urmarit.

La fel, geaca de vanatoare nu trebuie sa fie prea mare. Tesatura de prisos si pliurile nu numai ca iti restrictioneaza miscarile, ci exista si riscul ca pusca sa se blocheze. Pentru geci de iarna, in schimb, poti lua in considerare o marime mai mare. In acest fel, geaca ofera suficient spatiu pentru lenjerie termica, pulovere sau o jacheta fleece suplimentara.

Buzunare, gluga

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui echipament de vanatoare functional este un numar suficient de buzunare. In principiu, nu exista o limita a numarului de buzunare. In timpul vanatorii, trebuie sa depozitezi numeroase ustensile. In acelasi timp, pot exista momente in care trebuie sa ai la indemana rapid un anumit articol. 

Cele mai citite articole

Daca echipamentul tau nu are suficiente buzunare si trebuie sa cauti in rucsac, s-ar putea sa ratezi o oportunitate de vanatoare. Echipamentul depinde si de tipul de vanatoare preferat. Pentru a asigura o comunicare rapida cu alti vanatori, ar trebui sa existe un buzunar radio pentru acces rapid. Un buzunar suplimentar pentru iepuri, ofera suficient spatiu pentru prada pe care ai ucis-o. Daca mergi la vanatoare cu caini, buzunarele iti permit accesul rapid la mancarea pentru caini.

Daca vrei sa poti vana si pe vreme rea, echipamentul de vanatoare ar trebui sa aiba optiuni suplimentare pentru a te proteja de vant si intemperii. O gluga este o protectie simpla, dar eficienta impotriva ploii, zapezii si vantului. 

Pentru vanatoare in timpul iernii, exista echipamente de vanatoare speciale, incalzite. Acestea incalzesc in mod activ corpul ore intregi. Deoarece acest lucru reduce nevoia de straturi suplimentare de imbracaminte, aceste echipamente asigura un grad sporit de libertate de miscare. Acest lucru este extrem de practic, mai ales la vanatoarea condusa.

Cerinte de exterior

Deoarece la vanatoare exista sejururile mai lungi in aer liber, echipamentul de vanatoare trebuie sa indeplineasca toate cerintele de exterior. In plus, echipamentul de vanatoare trebuie sa aiba suficiente proprietati de camuflaj pentru a nu speria vanatul in timpul vanatorii. Un echipament de vanatoare trebuie sa fie respirabil, rezistenta la apa, rezistent la vant, robust si rezistent, sa ofere  libertate de miscare si zgomot redus.

Echipamentul de vanatoare trebuie sa fie respirabil intr-o anumita masura. Cat de importanta este aceasta caracteristica, depinde si de preferintele tale personale atunci cand vanezi. Cand vanezi de pe un scaun inalt, nu vei transpira la fel de mult ca la o batalie obositoare. Cu cat te misti mai mult in timp ce vanezi, cu atat mai important este, ca echipamentul de vanatoare sa fie respirabil.

Cele mai citite articole

Recomandari