AcasăTehnologieDe ce ar trebui să faci un curs de marketing digital?

De ce ar trebui să faci un curs de marketing digital?

De ce ar trebui să fac un curs de marketing digital este o întrebare care este pusă de atât de mulți indivizi. În funcție de profilul persoanei care pune această întrebare, există o serie de variante ale acestei întrebări:

  • Sunt profesionist în marketing, cum mă poate ajuta marketingul digital să mă dezvolt în carieră?
  • Sunt antreprenor, voi putea să-mi dezvolt afacerea prin marketing digital?
  • Sunt profesionist în vânzări, vor fi relevante abilitățile de marketing digital pentru mine?
  • Sunt student, pot construi o carieră plină de satisfacții în industria marketingului digital?

Deși există o serie de motive fundamentale pentru care există o creștere din ce în ce mai mare a numărului de persoane care optează pentru cursuri digital marketing și care își construiesc o carieră de marketing digital, beneficiile cursurilor de marketing digital variază în funcție de profilul unui participant. Să trecem în revistă ambele părți în detaliu.

Creșterea utilizatorilor de mass-media digitală: există o explozie în ceea ce privește un număr de oameni care se alătură diverselor mass-media digitale, precum Facebook, LinkedIn, peste 57% din populația lumii (adică 4,39 miliarde de oameni) are astăzi o conexiune la internet

Decalajul dintre profesioniștii calificați în marketing digital: Având în vedere natura în evoluție a acestui mediu și a industriei, instituțiile academice nu se pot ocupa de nevoile de consolidare a abilităților de marketing digital. Acest lucru a creat un decalaj din ce în ce mai mare între cerere și oferta de oameni calificați în marketing digital la poziții de bază.

Cele mai citite articole

Rata de schimbare în industria de marketing digital: Deoarece canalele media digitale se schimbă atât de des, există o nevoie constantă de îmbunătățire a abilităților pentru persoanele care sunt deja în această industrie.

Creșterea afacerilor bazate pe Internet: Datorită barierei mai mici de intrare, startup-urile bazate pe Internet explodează la nivel global. Acest lucru a pus o presiune suplimentară pentru a produce talente de marketing digital. 

Avantajele unui curs de marketing digital 

Marketingul digital este cea mai căutată abilitate pentru orice profesionist, care are un rol de jucat în marketing, inclusiv mass-media, PR, comunicare. Este evident că un profesionist în marketing fără competențe de marketing digital va fi lăsat în urmă în carieră. Pe de altă parte, construirea unei cariere în marketing digital se poate aștepta la o creștere semnificativ mai mare în ceea ce privește salariul și rolurile pe care le poate obține în industrie. O mulțime de oameni cu experiență semnificativă în marketingul convențional (de exemplu, manager de marcă) sunt îngrijorați de experiența lor anterioară în timp ce iau în considerare dobândirea abilităților de marketing digital. Interesant este faptul că aceștia sunt foarte bine poziționați pentru a prelua roluri senior de marketing.

De ce este așa? Marketingul digital nu  înlocuiește marketingul tradițional; mai degrabă rolul, inclusiv o contribuție bugetară digitală, crește și marketingul devine integrat. Pentru start-up-uri cu creștere ridicată sau corporații mari, au nevoie de oameni care au experiență în marketing convențional și care au dobândit abilități de marketing digital.

Cele mai citite articole

Recomandari