AcasăSanatateFast and Fixed: Soluția implanturilor dentare fixe

Fast and Fixed: Soluția implanturilor dentare fixe

Fast and Fixed, cunoscută și sub denumirea de „All-on-4”, a devenit sinonimă cu soluția rapidă și eficientă pentru problemele dentare. Această procedură inovatoare implică utilizarea unui număr redus de implanturi dentare pentru a restabili o dantură completă sau pentru a înlocui dinții lipsă sau deteriorați. 

Acest articol explorează detaliile esențiale ale tehnicii Fast and Fixed și evidențiază beneficiile pe termen lung pe care le aduce pacienților care se confruntă cu probleme dentare.

Ce este Fast and Fixed

Fast and Fixed, cunoscut și sub denumirea de „All-on-4”, reprezintă o procedură revoluționară în domeniul stomatologiei, destinată înlocuirii sau restaurării danturii lipsă sau deteriorate. Această tehnică inovatoare constă în utilizarea unui număr redus de implanturi dentare pentru a susține o dantură completă, oferind astfel o alternativă eficientă și rapidă la alte metode tradiționale.

Ce presupune procedura Fast and Fixed

Cele mai citite articole

Procedura Fast and Fixed implică mai multe etape, începând cu evaluarea inițială și planificarea tratamentului. Acesta este un proces esențial pentru a determina eligibilitatea pacientului și pentru a dezvolta un plan personalizat.

 • Evaluarea Inițială: Medicul stomatolog efectuează o evaluare detaliată a stării dentare a pacientului, inclusiv radiografii și scanări pentru a evalua calitatea oaselor maxilare și mandibulei.
 • Planificarea Tratamentului: Pe baza evaluării, se dezvoltă un plan de tratament personalizat. Acest plan include numărul și poziționarea implanturilor dentare și specifică tipurile de dinți artificiali care vor fi utilizați.
 • Intervenția Chirurgicală: După planificare, urmează procedura propriu-zisă. Aceasta constă în plasarea implanturilor dentare în osul maxilarului sau al mandibulei. Aceasta este etapa în care se realizează fixarea implanturilor în poziție.
 • Montarea Dinților Artificiali: După ce implanturile sunt integrate cu succes în os, se montează dinții artificiali personalizați. Acești dinți sunt creați pentru a se potrivi perfect cu aspectul natural al feței și al danturii.

Când este recomandată procedura Fast and Fixed

Procedura Fast and Fixed este recomandată într-o serie de situații, inclusiv:

 • Pierderea Multiplelor Dinți: Fast and Fixed poate fi o opțiune excelentă pentru cei care au pierdut mai mulți dinți în aceeași zonă a gurii.
 • Restaurarea Urgentă a Zâmbetului: Dacă doriți să redobândiți rapid un zâmbet funcțional și estetic, Fast and Fixed oferă o soluție rapidă.
 • Evitarea Uzurii Osoase: Fast and Fixed ajută la prevenirea atrofiei osoase, deoarece implanturile stimulează osul maxilarului sau al mandibulei, menținându-l sănătos.
 • Confort și Funcționalitate Impecabile: Procedura oferă un nivel înalt de confort și funcționalitate, permițându-vă să mestecați, să vorbiți și să vă simțiți confortabil în fiecare zi.

Beneficiile pe termen lung ale Fast and Fixed

Pe lângă avantajele imediate, Fast and Fixed oferă numeroase beneficii pe termen lung:

 • Durabilitate: Implanturile dentare sunt realizate din materiale durabile, rezistente la uzură, ceea ce înseamnă că vor dura mulți ani.
 • Restaurarea Încrederii în Sine: O dantură sănătoasă și estetică va contribui la îmbunătățirea încrederii în sine și la un zâmbet fermecător.
 • Funcționalitate Îmbunătățită: Fast and Fixed restabilește funcționalitatea danturii, permițându-vă să mâncați variat și să vorbiți fără efort.
 • Mentenanță Redusă: Îngrijirea implanturilor Fast and Fixed este similară cu cea a dinților naturali, reducând necesitatea unor vizite frecvente la dentist.
 • Prevenirea Atrofiei Osoase: Implanturile ajută la menținerea sănătății oaselor maxilare și a mandibulei, prevenind atrofia osoasă pe termen lung.

În concluzie, Fast and Fixed este o tehnică avansată în domeniul stomatologiei, oferind soluții rapide, durabile și estetice pentru pacienții cu probleme dentare. Această procedură inovatoare permite pacienților să redobândească un zâmbet natural și să beneficieze de confort și funcționalitate de lungă durată. 

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari