AcasăTehnologieModalitati de a detecta o camera spion

Modalitati de a detecta o camera spion

Indiferent ca esti acasa, la birou, intr-un hotel sau intr-o vacanta, este important sa te fereresti de camerele ascunse. Acestea din urma iti violeaza intimitatea inregistrand imagini sau clipuri video fara consimtamantul tau. In plus, aceste imagini pot fi folosite cu scopuri ascunse.

Cauta obiecte mai neobisnuite intr-o incapere

Spionii utilizeaza adesea obiecte din viata de zi cu zi pentru a ascunde camerele spion. Poate fi vorba de o cutie, de o decoratiune, de un ghiveci cu flori, de o carte sau de o piesa de mobilier. Incearca sa iti dai seama daca un nou obiect a fost adaugat recent in incapere si priveste-l cu mai mare atentie, de aproape: ia-l in mana, verifica daca este sau nu legat la o sursa de electricitate si daca greutatea sa este credibila.

Foloseste camera telefonului tau inteligent

Telefonul tau mobil se poate dovedi a fi o unealta eficienta de detectare a camerelor ascunse. Asta datorita camerei sale care detecteaza infrarosu. Este de ajuns sa stingi luminile si sa folosesti modul video al telefonului tau inteligent: lumina infrarosie a camerei este detectata in cel mai scurt timp.

Cele mai citite articole

Apoi, datorita blitului telefonului tau inteligent poti face o analiza a intregii incaperi.

Detecteaza o camera ascunsa cu ajutorul unui dispozitiv

Cel mai popular dispozitiv de pe piata pentru a detecta o camera ascunsa este un detector camere. Detectorul de camere este un aparat specializat in detectarea aparatelor ascunse precum microfoanele spion, camerele ascunse sau un tracker GPS. De obicei aceste dispozitive de spionaj sunt de mici dimensiuni si sunt capabile sa detecteze orice tip de unda emisa.

Scaneaza reteaua cu ajutorul unei aplicatii

Inca o data, un telefon inteligent ne poate ajuta sa detectam o camera ascunsa. Si asta prin intermediul unei aplicatii cum este Fing. Aceasta aplicatie permite scanarea unor aparate conectate la reteaua Wi-Fi. 

In plus, aceasta aplicatie mai permite analizarea porturilor routerului pentru a vedea daca aparatele ar putea difuza fluxuri video. Atentie, pentru ca aceasta tehnica sa functioneze este necesar ca smartphone-ul sa fie conectat la aceeasi retea ca si camera spion de detectat. Dupa ce descarci aplicatia urmeaza toate etapele de configurare.

Cele mai citite articole

Recomandari