AcasăAutoTop 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre cauciucurile de...

Top 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre cauciucurile de vară

Șoferii care doresc să-și întrețină autoturismele foarte bine trebuie să înceapă prin a cunoaște cât mai multe detalii despre tipurile de cauciucuri de vară, pe care le au la dispoziție atunci când începe anotimpul cald. Înlocuirea anvelopelor de iarnă cu cele de vară este esențială pentru un rulaj de calitate, dar și pentru siguranța conducătorilor auto și a celorlalți participanți la trafic. De aceea, în rândurile de mai jos sunt prezentate câteva dintre cele mai importante elemente, de care consumatorii trebuie să țină cont atunci când vor să facă investiții bune pentru ei.

Care sunt dimensiunile de care șoferii au nevoie în privința cauciucurilor de vară?

Pe piață există astăzi numeroase dimensiuni de anvelope, având în vedere că și autoturismele sunt extrem de diverse. Este important, însă ca șoferii să știe care sunt dimensiunile spre care să se îndrepte, atunci când își încep sesiunea de shopping. Tot ce trebuie să facă în acest sens este să verifice dimensiunile cauciucurilor pe care le au deja, iar apoi să caute unele de vară potrivite pentru ei.

Cauciucuri de vară în funcție de indicele de greutate

Indicele de greutate este un alt element care contează foarte mult în privința anvelopelor de vară. Este esențial ca șoferii să se asigure că produsele pe care le cumpără au capacitatea de a susține greutatea autoturismelor pe care le au. În caz contrar, conducătorii auto se pot confrunta cu probleme tehnice în timpul virajelor, iar stabilitatea mașinilor lor va fi una redusă.

Indicatori de uzură

În cazul în care șoferii aleg anvelopele la mâna a doua, ei trebuie să fie siguri că acestea au un grad admis de uzură, pentru a ști sigur că le vor putea folosi cu încredere. Specialiștii în domeniul auto recomandă conducătorilor auto să verifice constant gradul de uzură, pentru a ști când este momentul potrivit să le schimbe.

Brand-ul contează

Cele mai citite articole

Având în vedere că mașinile disponibile pe piață sunt diverse, șoferii trebuie să țină cont și de brand-ul pe care îl aleg și să știe că anumiți producători se axează doar pe unele nișe speciale de anvelope:

  •   cauciucuri de buget: Westlake, Taurus, Sailun;
  •   cauciucuri premium: Michelin, Pirelli, Continental, Bridgestone și Dunlop;
  •   anvelope economice: Debica, Sava, Rike;
  •   mid-range: Lassa, Nexen, Firestone, Fulda, Hankook.

Unde trebuie schimbate anvelopele?

În ceea ce privește schimbarea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară, de preferat este ca oamenii să apeleze doar la specialiști în domeniu, care au cunoștințele necesare, dar și ustensilele potrivite pentru a se ocupa de astfel de lucrări.

Gama de cauciucuri de vară este astăzi una extrem de variată: de aceea, șoferii trebuie să-și aloce suficient timp pentru a studia toate opțiunile disponibile. Ei trebuie să fie atenți la toate detaliile anterior menționate și să se gândească inclusiv la partea financiară.

Toți conducătorii auto trebuie să fie, însă conștienți de cât de importante sunt anvelopele pe care le folosesc: doar cu ajutorul celor potrivite vor putea rula pe străzi în condiții de siguranță!

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari