AcasăDiverseObiecte care nu trebuie sa iti lipseasca pentru managementul timpului

Obiecte care nu trebuie sa iti lipseasca pentru managementul timpului

Există numeroase obiecte şi tehnici prin care persoanele care au o viaţă foarte activă la birou pot să îşi uşureze sarcinile şi să îşi gestioneze timpul în mod corespunzător, printre care se numără şi tabla magnetică. Pentru că timpul este cea mai importantă resursa de care dispun oamenii şi pentru că “time is money”, din ce în ce mai multe persoane aleg să îşi doteze biroul cu obiecte utile şi să adopte tehnici specifice astfel încât să îşi îndeplinească eficient task-urile zilnice.

Pentru că în acest secol al vitezei sunt doar 24 de ore la dispoziţie pe care oamenii le au pentru a rezolva mai multe sarcini atât pe plan profesional, cât şi personal, de aceea sunt importante obiectele necesare gestionării corespunzătoare a timpului şi eliminării elementelor de distragere a atenţiei.

CE PRESUPUNE MANAGEMENTUL CORECT AL TIMPULUI?

Termenul de managementul timpului este din ce în ce mai răspândit în rândul angajaţilor şi angajatorilor şi face referire la un set de obiceiuri, de sisteme, aptitudini şi principii folosite pentru o mai bună gestionare a timpului în vederea îndeplinirii activităţilor specifice pentru a spori eficientă şi productivitatea muncii.

Pe scurt, managementul timpului se referă la modul de organizare şi gestionare a timpului care a fost dezbătut intens în articole, cărţi, aplicaţii şi publicaţii, cursuri şi workshopuri, traininguri. Pentru a înţelege mai bine acest subiect, este important ca oamenii să înţeleagă că ceea ce funcţionează pentru o echipă, pentru o afacere sau pentru o companie, nu funcţionează pentru alta.

Vestea bună este aceea că aceste tehnici, abilităţi sau obiceiuri se pot învăţa şi implementa în funcţie de nevoile, obiectivele şi dorinţele fiecăruia. În plan profesional, dar şi personal, o tablă magnetică se poate dovedi foarte utilă pentru că pe aceasta se pot trasa sarcini zilnice, se pot urgență unele lucruri, se pot stabili priorități şi se poate pune accent pe ordine şi pe eficienta.

MANAGEMENTUL TIMPULUI – BENEFICII PENTRU ANGAJAŢI ŞI ANGAJATORI

Când vine vorba despre viaţa profesională, atât angajaţii, angajatorii, cât şi freelancerii şi antreprenorii pun preţ pe productivitate şi pe eficiență, iar managementul timpului implică păstrarea joburilor, avansarea în carieră, satisfacerea clienţilor şi construirea unei afaceri de succes, precum şi obţinerea unui profit mai mare.

Nu se poate vorbi despre managementul timpului fără autodisciplina, fără punctualitate şi perseverenţa şi mai ales fără o tablă magnetică. Tabla magnetică permite utilizatorilor să vadă:

·  cât timp trebuie să aloce activităţilor importante şi celor neimportante;

Cele mai citite articole

·  care sunt obiectivele prioritare;

·  când îşi pot lua pauză şi cât de mare să fie aceasta;

·  când rămân fără timp şi care este deadline-ul următor;

·  cum îşi pot  eficientiza timpul folosind tabla magnetică pentru a trasa sarcinile pe care le au de îndeplinit.

Folosind tabla magnetică, utilizatorii vor putea să:

·  elimine activităţile care nu sunt prioritare;

·  programeze task-urile mai dificile pentru a fi rezolvate primele în  ziua în curs;

·  reducă numărul orelor alocate activităţilor;

·  nu îşi ia prea multe sarcini deodată ştiind că nu le pot duce la îndeplinire.

Cele mai citite articole

Recomandari