AcasăCasa si GradinaBucură-te de nopți călduroase în confortul propriei locuințe

Bucură-te de nopți călduroase în confortul propriei locuințe

Atunci când temperaturile din termometre scad alarmant, tot ce ne dorim este să dăm drumul la centrală și să petrecem seri liniștite în familie. Nimic nu se compară cu atmosfera intimă dintr-o locuință!

Din păcate, foarte mulți români ajung să sufere de frig din cauza problemelor existente la sistemul de termoficare. Țevile foarte vechi, temperaturile mult prea mici, numărul mare de persoane sunt doar câteva dintre probleme care pot cauza lipsa căldurii din calorifere.

Ce ne facem dacă avem un copil mic și ne trezim fără căldură? Cum vom rezista peste noapte fără ca pruncul de om să răcească? Cum vor face față persoanele bătrâne și bolnave frigului din casă? Cum vom reuși să ne spălăm fără apă caldă? Răspunsul tuturor acestor întrebări este unul singur: montarea unei centrale; aceasta este singura soluție pentru a scăpa de grijă gradelor înregistrate în termometru.

În felul acesta, vei avea o deplină independență asupra modalității de încălzire a locuinței ceea ce înseamnă că poți lasă căldură pornită chiar și în lunile de primăvară dacă așa te simți confortabil. În plus, poți regla gradele în funcție de nevoile fiecărui membru al familiei. Oferă-le celor dragi un somn liniștit și odihnitor, optează pentru  centrale termice pe gaz.

Deși inițial, investiția ți se poate părea destul de ridicată, află că îți vei recupera banii chiar în primii ani de la instalare. De asemenea, uiți de grijă căldurii și a apei calde. Nu trebuie să îți faci mai griji de venirea iernii, acum te poți bucura de primii fulgi de nea așa cum se cuvine.

Criterii pentru achiziționarea unei centrale

Marile magazine au la dispoziție o gamă variată de modele de centrale, de la cele pe gaz și până la cele pe lemne și cele electrice. Depinde doar de ține să alegi varianta cea mai avantajoasă, varianta care să îți satisfacă necesitățile și care să se potrivească de minune în locuință.

Așadar, înainte de a porni la cumpărături trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

·                  bugetul – în funcție de suma pe care o poți aloca pentru achiziționarea unei centrale, poți intra în posesia unor modele mai ieftine sau poți face un efort pentru a alege un brand cu tradiție în domeniu ce îți va oferi garanția calității;

·                  spațiul locuinței – centralele se împart în funcție de puterea nominală pe care o au. Trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui aspect pentru a nu risca să cumperi o centrală care nu poate face față întregului spațiu;

·                  eficiența energetică – o mare parte a aparatelor electrocasnice se încadrează în clasa energetică A ceea ce înseamnă că au un consum redus de energie electrică. Cu siguranță, nu îți vei dori să plătești sume fabuloase la curent așa că evită produsele din clasa B sau C;

·                  garanția – este esențială pentru că acoperă eventualele defecțiuni tehnice care pot apărea de-a lungul timpului. Orientează-te pentru o garanție oferită pe o perioadă de minim 5 ani, în felul acesta nu trebuie să îți mai faci griji legate de costul reparațiilor, acesta fiind suportat în întregime de firma producătoare.

Recomandari