AcasăSanatate3 moduri in care poti consuma superfructele

3 moduri in care poti consuma superfructele

O categorie de alimente care si-au demonstrat numeroasele beneficii pe care le au asupra starii de sanatate sunt considerate superalimente si contin de la nuci, fructe si legume, pana la cereale, condimente si chiar uleiuri presate la rece sau alge. De obicei, aceste superalimente contin o cantitate mult mai mare de nutrienti decat alimentele obisnuite, datorita carora pot avea chiar efecte curative pentru anumite afectiuni medicale. 

O problema cu care se pot confrunta cei care doresc sa introduca astfel de superalimente in meniul lor, mai ales cand vine vorba despre fructe, este modul in care acestea pot fi consumate pentru a nu li se distruge toti nutrientii. Drept urmare, in continuare sunt prezentate cele mai la indemana si simple modalitati: 

Consumul fructelor in stare naturala 

Una dintre cele mai simple si sigure solutii prin care pot fi consumate superfructe, fara a le afecta proprietatile nutritive, este in stare cruda sau, cel mult, uscate, dar intr-un mod natural. Acestea pot fi consumate ca atare sau pot fi introduse in compozitia altor preparate, de la smoothie-uri, terci de ovaz si iaurturi, pana la briose sau placinte. 

Sucul natural de fructe 

De asemenea, fructele pot fi consumate si sub forma de suc, cu conditia ca acestea sa fie presate la rece si fara adaos de alte ingrediente, cum ar fi conservanti, arome sau coloranti artificiali. De exemplu, cei care doresc sa consume un astfel de suc, ale carui proprietati nutritive sunt benefice pentru mentinerea sanatatii, prevenirea si chiar tratarea unor afectiuni medicale grave, pot opta pentru suc de coacaze negre, ecologic si 100% natural. 

Gem de fructe 

De asemenea, o alta modalitate in care pot fi consumate superfructele, fara a le influenta continutul de nutrienti, este si prepararea lor sub forma de gem, de preferat fara adaos suplimentar de zahar. In acest fel, oamenii se pot bucura de beneficiile unor astfel de fructe minune in orice moment al anului, fara teama ca se vor altera. 

Adesea, superfructele pot fi gasite si sub forma de pulbere, care poate fi adaugata in diferite preparate, sau chiar sub forma de comprimate, care contin un concentrat obtinut din aceste fructe. Astfel, administrarea lor este mai usoara si mai rapida, pentru ca oamenii sa se poata bucura de toate beneficiile pe care le ofera superalimentele. 

Indiferent de varianta aleasa sau chiar de combinarea tuturor modalitatilor prin care se pot consuma superfructele pentru a se pastra proprietatile nutritive, acestea ar trebui sa se regaseasca in alimentatia tuturor. 

Recomandari