AcasăDiverseVrei sa te bucuri de un par sanatos? Incearca samponul fara sulfati!

Vrei sa te bucuri de un par sanatos? Incearca samponul fara sulfati!

Ingrijirea parului este una dintre cele mai importante sarcini pe care atat femeile, cat si barbatii trebuie sa le respecte. Astfel, produsele de ingrijire capata un rol semnificativ, pentru ca ingredientele din care sunt realizate au o putere uriasa de influenta asupra sanatatii scalpului, dar si asupra firului de par. Din fericire, samponul fara sulfati este unul dintre produsele de ingrijire personala, care este comercializat si pus la dispozitia tuturor celor interesati.

Spre deosebire de samponul traditional, care contine o cantitate generoasa de chimicale, folosirea unui sampon fara sulfati este una dintre variantele catre care toata lumea ar trebui sa isi indrepte atentia, datorita faptului ca favorizeaza cresterea sanatoasa a parului. Principalele efecte obtinute prin folosirea unui astfel de produs sunt mentionate ulterior.

4 beneficii ale samponului fara sulfati

Protejeaza stratul hidrolipidic 

Filmul hidrolipidic este constituit din apa si lipide, contribuind la formarea unui strat protector pentru piele si tinand la distanta agentii iritanti. In cazul in care cantitatea de apa nu este suficienta sau cantitatea de lipide este dereglata, stratul hidrolipidic nu isi mai poate indeplini rolul protector. Din fericire, folosirea unui sampon fara sulfati este cea mai buna varianta pentru un strat hidrolipidic sanatos.

Mentine pigmentii coloranti ai parului

Mai ales in cazul celor care folosesc vopsea, samponul fara sulfati devine de-a dreptul important, avand capacitatea de a mentine pigmentii coloranti ai parului cat mai multa vreme. De asemenea, este capabil si sa neutralizeze nuanta puternica de galben, apropiind-o tot mai mult de o nuanta naturala.

Imbunatatirea foliculilor de par

Un astfel de produs reuseste si sa hraneasca in mod adecvat foliculii de par, devenind mult mai puternici si sanatosi. De asemenea, este stimulata si cresterea parului in mod corespunzator, ceea ce inseamna ca si aspectul sau va fi imbunatatit.

Previne deshidratarea scalpului

Scalpul deshidratat este motivul din cauza caruia se formeaza acele coji inestetice, contribuind si la aparitia senzatiilor de mancarimi. Vestea buna este ca samponul fara sulfati are in arsenalul sau de obiective si hidratarea scalpului, astfel incat aceasta situatie inconfortabila sa fie evitata.

Samponul fara sulfati nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din locuinta niciunei persoane. Cu toate ca samponul traditional nu poate fi inlocuit in intregime cu acesta, este recomandat ca cel fara sulfati sa mai fie folosit din cand in cand pentru regenerarea firului de par.

Recomandari