AcasăCasa si GradinaCine poate folosi fatade ventilate pentru cladire si de ce? 

Cine poate folosi fatade ventilate pentru cladire si de ce? 

Construirea sau renovarea unei cladiri este o actiune complexa, de care trebuie sa se ocupe numai profesionisti. Totusi, un aspect care tine de preferintele proprietarului este designul si arhitectura acesteia, asupra careia un impact puternic il poate avea tipul de fatada ales. 

Fatada poate fi realizata din diferite materiale, cum ar fi din lemn sau din sticla, din tencuiala decorativa, marmura sau granit. De aceea, tipul de fatada se alege in functie de stilul arhitectural folosit la constructia cladirii, care ar fi de preferat sa se incadreze in stilul specific regiunii in care este amplasata aceasta. 

O alta varianta de fatada pentru cladiri este fatada ventilata, despre care se pot afla mai multe informatii de pe site-ul https://alcogroup.ro/fatade-ventilate/

Caror categorii de cladiri se potriveste fatada ventilata? 

Fatada ventialata este un sistem modern de termoizolatie a cladirilor, care permite efectuarea ventilatiei, aspect care influenteaza foarte mult eficienta acestui sistem. In plus, materialul final de placare poate fi diferit, de la placi de fibrociment – in diferite culori si texturi – pana la panouri din aluminiu sau textura din lemn sau piatra naturala. 

Prin urmare, fatadele ventilate pot fi folosite pentru aproape orice tip de cladire, indiferent ca este vorba despre o cladire pentru sectorul rezidential sau una pentru birouri, ori un centru comercial. Unul dintre motivele pentru care dezvoltatorii aleg acest tip de fatada, pe langa numeroasele avantaje pe care le ofera, este si posibilitatea de personalizare a cladirii prin intermediul finisajului fatadei. 

Ce avantaje ofera fatadele ventilate? 

Cele mai citite articole

Desi materialul final de placare poate fi diferit, in functie de preferintele proprietarului cladirii, avantajele cele mai importante ale acestui sistem sunt altele.  

In primul rand, acest sistem de termoizolatie permite ventilatia naturala, aerul circuland in mod normal in interiorul sistemului. Acest lucru duce la o mai buna izolare termica, atat pe perioada anotimpului rece, cat si pe perioada anotimpului cald. Astfel ca este mai usor de mentinut temperatura dorita in interiorul cladirii, iar costurile cu climatizarea vor fi mai reduse. 

De asemenea, izolarea fonica este mai buna in cazul cladirilor cu fatade ventilate, un aspect foarte important pentru toate categoriile de cladiri. 

Fatada ventilata ofera si protectie impotriva umezelii, ceea ce ajuta la prevenirea aparitiei condensului si a mucegaiului, iar majoritatea materialelor folosite la constructia acestor fatade sunt ignifuge, oferind un grad ridicat de protectie impotriva incendiilor. 

Prin urmare, oricine isi doreste o cladire cu o termoizolatie de calitate, dar care sa aiba si un aspect estetic placut, poate alege fatada ventilata. 

Cele mai citite articole

Recomandari