AcasăSanatateCe este chirurgia nasului sau rinoplastia? 

Ce este chirurgia nasului sau rinoplastia? 

Nasul este unul dintre simbolurile frumusetii si tineretii fetei. Pentru multe femei si barbati, a avea un nas care sa fie in armonie cu fata lor este o parte importanta pentru a se simti normal si confortabil.

Multe femei si barbati au, congenital sau dobandit, un nas care nu se potriveste cu fata si personalitatea lor. Aceasta este adesea cauza unei suferinte fizice si psihologice, uneori semnificative, cu un complex si limitari in viata sociala si profesionala.

Rinoplastia estetica este o solutie care permite reechilibrarea nasului si a fetei si recastigarea increderii in sine si a sigurantei de sine.

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este o procedura chirurgicala cosmetica care are ca scop imbunatatirea aspectului nasului si imbunatatirea armoniei generale a trasaturilor faciale. O rinoplastie poate combina, de asemenea, modificari estetice, cum ar fi rafinarea curburii din spate, schimbarea formei, proiectia sau subtierea varfului nasului, cu nevoi functionale nevazute pentru a imbunatati respiratia. Aceasta operatie combinata, care vizeaza si septul si valvele interne si externe ale nasului, este cunoscuta sub numele de septorhinoplastie.

Rinoplastia este o operatie foarte meticuloasa, care permite corectarea defectelor estetice ale nasului (cocoasa, nas prea lung, prea lat, nas deviat, varf prea mare, varf cazut). Aceasta ar trebui sa dea nasului un aspect natural, fara a schimba caracterul sau personalitatea fetei.

Tipuri de rinoplastie 

Rinoplastia poate fi estetica, dar si pentru a corecta eventualele probleme de respiratie in urma unui accident (deviere a septului/ septului nazal).

Pe langa schimbarea formei si structurii nasului, rinoplastia poate imbunatati aspectul general al fetei prin crearea unui echilibru mai bun, prin cresterea sau reducerea volumului nasului pentru a-l face mai proportional cu restul fetei.

Rinoplastia poate fi efectuata prin doua metode distincte: prin incizii complet ascunse in interiorul nasului, ceea ce se numeste rinoplastie inchisa, sau prin incizii pe columela (structura verticala dintre nari), caz in care se numeste rinoplastie deschisa. 

Fiecare dintre aceste tehnici ofera anumite avantaje care vor fi discutate in detaliu in timpul consultatiei pentru a identifica cea mai buna optiune pentru nevoile specifice si pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil.

Rinoplastia este o operatie care poate fi efectuata atat la barbati, cat si la femei, la orice varsta, de la sfarsitul cresterii faciale. Aceasta permite corectarea imperfectiunilor care sunt adesea sursa unor complexe majore. 

Uneori, face parte dintr-o adevarata profiloplastie, cu o procedura asociata la nivelul barbiei sau al maxilarelor. Rezultatul final depinde de capriciile de vindecare si de retractia pielii. Uneori sunt necesare retusuri secundare.

Recomandari