AcasăCasa si GradinaCe ar trebui sa stii despre parchetul SPC? Tipuri de pardoseala SPC

Ce ar trebui sa stii despre parchetul SPC? Tipuri de pardoseala SPC

Parchetul SPC este un tip de parchet din vinil, insa o varianta imbunatatita. Desi toate pardoselile de vinil proiectate sunt alcatuite din diferite straturi de material, de obicei patru, SPC inseamna stone plastic composite sau stone polymer composite, care se referă la compozitia miezului acestuia. Fabricat dintr-un amestec de praf de calcar natural, clorura de polivinil si stabilizatori, compozitul respectiv ofera o baza extrem de stabila pentru fiecare placa de parchet SPC

Parchetul SPC este cel mai durabil parchet de vinil impermeabil de pe piata. Aceasta pardoseala de ultima generatie este confortabila, economica si usor de intretinut. De asemenea, are un aspect decorativ care imita foarte bine lemnul de esenta tare sau piatra. 

Tipuri de pardoseli SPC

Placi de parchet SPC Click-in

Placile de SPC sunt cele mai usor de instalat pentru incepatori. Acestea au o parte lunga si una scurta, astfel incat sa poata fi fixate ferm. Montajul acestora ar trebui inceput dintr-un colt al camerei catre exterior, in unele situatii fiind necesar sa se taie bucati din placi pentru a se obtine aspectul final dorit. 

Placi de parchet SPC lipite

Cele mai citite articole

Placile SPC lipite necesita ceva mai multa munca. In functie de adeziv, poate fi necesar sa se verifice nivelul de umiditate al betonului sau sa se foloseasca o folie anticondens, pentru a preveni deteriorarea placilor. 

Placi SPC din tabla instalate permanent

Aceasta metoda de instalare, potrivita pentru proiectele de constructii noi si zonele cu trafic intens, presupune aplicarea unui adeziv permanent sensibil la presiune pe o foaie SPC. Adezivul trebuie sa se usuce putin inainte de a fi montata placa și, spre deosebire de metodele de fixare sau de lipire, asezarea placilor nu se incepe dintr-un colt, ci din centrul camerei, folosind o rola de podea pentru a elimina aerul si pentru a asigura o lipire sigura.

Placi SPC pentru instalare temporar

Parchetul SPC poate fi folosit si temporar, in acest caz fiind necesar sa se utilizeze un strat subtire de adeziv nepermanent, care va permite indepartarea cu usurinta a foii atunci cand se doreste inlocuirea acesteia. Instalarea este identica cu cea a pardoselilor SPC cu instalare permanenta.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari